Borchmoor´s Lady Maruschka - Maggie

Den här bloggen är en sidoblogg till tonåring+cancer=%${@ som handlar om Lojsan som har leukemi.

Jag som skriver är stormatte till Maggie och mamma till Lojsan som är Maggies "riktiga" matte. Ibland kanske Lojsan skriver också, eller Bror. Bror är lillebror (fast längre) till Lojsan och "riktig" husse till Maggie. Även Faren finns liksom jag med i bakgrunden - det är vi som får stå för det tråkiga och kostsamma med att ha hund...

måndag 10 augusti 2009

Sommarrapport

För ett par veckor sen så va Maggie till veterinären (igen!) och det togs biopsier för att kolla hennes kliande. Svaren visade att det inte var någon direkt ärftlig sjukdom, så nu är vi tillbaka på ruta ett igen med att kolla födoämnesallergi. Vi har skaffat ett specialfoder där tydligen proteinerna är sönderslagna för att så att säga nollställa henne. Sen, efter 6 - 8 veckor så går man tillbaka och introducerar ett protein i taget för att se om hon reagerar på det. Det är en lång process och det värsta är att hon inte får äta så mycket som en korvbit ens - det är bara specialfodret som gäller. Men veterinären skrev ut cortison som hon får nu ett par veckor i början för att lindra klådan - och det hjälper! Hurra! Men hon väger för lite - ungefär ett kilo ska hon upp. Vi ser det knappt, det har ju liksom smugit sig på, men stackars Susanne (kennelägaren) fick sig en chock. Men vi jobbar på det, sakta men säkert.

Annars så har vi börjat ha henne lös när vi är ute i skogen. Hon hoppar och skuttar som en galen kanin, men håller sig hela tiden i närheten och liksom vallar oss. Det är riktigt trevligt. Och så har vi badat några gånger också. Tennisbollen är liiite för stor att greppa när den flyter, men favvobananen går bra. Men hon fryser fort, även i gassande sol. Ska kanske sy en badkappa ;) Och vi har skaffat klövjeväskor - inte någon reaktion alls, det är samma fart som vanligt!

1 kommentar:

  1. Det är inte lätt att vara hund. Ändå är vi alltid glada! Eller oftast i alla fall ...
    Kram

    SvaraRadera